fbpx

Jacuzzi

A jacuzzi jótékony hatásai

Masszírozó hatás

Ha valaki beleül egy masszázsmedencébe számtalan jótékony hatás éri. A víz, mint az élet egyik alapeleme, természetes közeget jelent az ember számára, amellyel közvetlenül érintkezve megnyugszik, ellazul. A béke és a nyugalom az egészség legfőbb forrása.
Ha a víz egy megfelelő masszázsmedence fúvókáin keresztül masszírozza az izmokat, akkor még intenzívebb egészségjavító hatást gyakorol a szervezetre. Ezáltal számos stresszen is alapuló betegség kialakulását akadályozhatjuk meg, vagy érhetünk el jelentős javulást.
Egy kiadós masszázsfürdő felér egy mély meditációval. Ezenkívül a masszázsmedence használata egy kellemes társadalmi esemény.

Stresszoldás

A masszázsmedencében való fürdőzés csökkenti a stresszt, ezáltal a stressz negatív hatásait, az izmok feszültségét, a gyors szívverést, a szorongást, a fejfájást, a krónikus fájdalmakat.
A hidromasszázs javítja a vérkeringést, az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást. Ha egy szóval szeretnénk kifejezni a hidromasszázs fiziológiai hatásait, akkor egyszerűen ellazít. Erre, pedig minden embernek egyaránt szüksége van.

Pihentető alvás

Az a hatás összefügg a hidromasszázs eredményezte ellazulással. Mivel az izmok feszültsége csökken, lelkileg megnyugszunk, a hidromasszázs medence használata után nyugodtabb, mélyebb, és pihentetőbb alvásra számíthatunk.

Nyugalom

Elfelejtheti mindennapi gondjait, problémáit. A medencében fürdozés teljes nyugalmat és tökéletes kikapcsolódást biztosít. Így, egy kellemes masszázs után szinte újjászületve léphet ki a medencéből.

Cukorbetegség

Egy, a New England magazinban publikált, elemzésben részletezett amerikai vizsgálat alapján a hidromasszázs medence használata jótékony hatással van a cukorbetegek állapotára; jobban alszanak, javul a közérzetük, könnyebben csökkentik testsúlyukat és a vércukorszintjüket. Egy három hetes terápiában résztvevő cukorbetegek közül 10 nap után egy beteg 18%-kal csökkenthette az inzulinadagját.

Immunrendszer

Serkenti a vérkeringést, javítja a szervezet természetes ellenálló képességét, gyorsítja a szervezet regenerációját. Csökkenti az izomlázat, és az ebből adódó fájdalmakat. Felgyorsítja a szervezetben fellelhető mérgek közömbösítésének folyamatát.
A meleg víz felhajtóereje tehermentesíti izületeinket, és segíti azok regenerációját.

Kommunikáció

Ezt a pontot tulajdonképpen viccnek szánjuk, de talán nem is vicc. A mai rohanó világban nagyon kevés időnk jut egymásra. Napközben telefonon vagy éppen e-mailen kommunikálunk, és csak a legszükségesebb személyes jellegű dolog megbeszélésére szakítunk időt. A masszázsmedence használata felfogható úgy, mint egy társadalmi és kulturális esemény. Miközben ellazulunk, és jól érezzük magunkat, közelebb kerülünk szeretteinkhez, családtagjainkhoz, barátainkhoz.

Boldogság

A masszázsmedence folyamatos használata tehát javítja közérzetünket, kiegyensúlyozottá, nyugodttá, boldoggá, elégedetté tesz minket. Ebből az érzésből nap mint nap meríthetünk, és sikeresebbé válhatunk mind a magánéletben, mind a munka területén.