fbpx

Házirend

Házirend

1. A fürdő létesítményeit, szolgáltatásait mindenki csak saját felelősségére használhatja.

2. A fürdő területére belépni és a nyitvatartási időn belül ott tartózkodni csak érvényes belépővel lehet. A szolgáltatásokat úgy kell igénybe venni, hogy a zárásig az uszodát minden vendégnek el kell hagyni. A pénztár és a ruhatár csak a nyitvatartási idő végéig áll a vendégeink rendelkezésére, az esetlegesen ennél később távozó vendég kaucióját aznap nem áll módunkba visszafizetni, és ha három nap után a vendég nem jelentkezik a kaucióért, úgy akkor az a pénztárba véglegesen bevételezésre kerül, azt a vendég vissza nem követelheti. A szolgáltatás díja csak a pénztárban fizethető ki bankkártyával, SZéP kártyával vagy készpénzzel (erről a pénztáros ad információt). Kaució csak készpénzzel fizethető.

A szolgáltatás ára a kiszolgálási díjat is magában foglalja, ezért a fürdő dolgozója semmiféle külön juttatást nem kérhet. A pénztáros kivételével, a fürdő más dolgozója készpénzt nem vehet át a vendégtől.

A belépőjegy megváltásával a vendég tudomásul veszi és elfogadja a Házirend rendelkezéseit.

3. A pénztárban megvásárolt jegyeket a fürdőből való távozásig meg kell őrizni, mivel azt a személyzet bármikor ellenőrizheti. A belépéskor az előre megváltott bérleteket fel kell mutatni, érvényesítésre a pénztárosnak át kell adni.

4. A pénztárnál kiadott napi belépőjegy, látogató jegy csak a kiállítás napján érvényes és egyszeri belépésre jogosít, kivétel a bérletek, karszalagos belépők, melyek az érvényességi idejükön belül használhatók fel. A látogató jegy fürdőszolgáltatás igénybevételére nem jogosít.

5. Az érvényben lévő árakról és a nyitva tartás rendjéről a pénztár mellett elhelyezett információs tábla, a honlap, valamint az árlista tájékoztat.

A fürdő nyitva tartásának idejét a vendégek részére jól látható módon, közvetlenül a bejáratnál kell kifüggeszteni.

A pénztár 30 perccel a fürdő-záróra előtt bezár, ezután a záróráig csak a kauciót váltja vissza. A medencéket, szaunákat, a fitnesztermet a vendégeknek az üzemzárás előtt 15 perccel kell elhagyni annak érdekében, hogy a kihelyezett hivatalos nyitvatartási időpontig a fürdő területéről el tudjanak távozni.

Az üzemidőt, a fürdő vezetősége indokolt esetben, az ügyvezető engedélye mellett megváltoztathatja (eső, hirtelen lehűlés, villámlás, műszaki hiba stb.).

A változásról, a pénztárnál kifüggesztett hirdetmény és az uszoda honlapján közzétett ismertető segítségével tájékozódhatnak a vendégek.

A teljeskörű szolgáltatástól eltérő üzemmenetről a fürdő pénztárainál írásban, hirdetmény formájában kell tájékoztatni a vendégeket.

A fürdővendég a belépőjegy megvásárlásával mindezt tudomásul veszi, a megváltozott helyzetből adódóan, későbbi kártérítésre – jegyvisszaváltásra nem lesz jogosult.

Úszásoktatást, a pénztárnál megváltott jegy (vagy bérlet) ellenében csak úszásoktató, edző, testnevelő tanár végezhet.

A névre szóló számla iránti igényt a pénztárosnál előre jelezni kell.

A pénztárban pénzváltásra nincs lehetőség. A kaució készpénzben fizetendő, lehetőleg pénzváltás nélkül.

6. A 12 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében, illetve felügyelete mellett vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

7. A fürdőt nem vehetik igénybe: lázas betegek, fertőző betegek, akiknek nyílt sebük van, ittas vendégek, kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személyek.

Az egészségügyi és hatósági rendelkezések betartása, valamint a fürdővendégek zavartalan pihenése érdekében:

NEM SZABAD:

– A medencébe – beleértve a gyermek- és tanmedencét is nem szobatiszta gyermeket bevinni, kivéve a speciális zárt úszópelenkával ellátott gyermeket a strandi gyermekmedencében, és szervezett mozgásfejlesztő órára a tanmedencébe.

– A fürdő öltözőiben, pihenőiben, medencéiben dohányozni, szemetelni, szeszes italt fogyasztani.

– A medencéket speciális széklet-, vizelet visszatartási problémák miatt – egészségügyi pelenkával, betéttel igénybe venni.

– A közös medencéket szappanos előfürdő (zuhany), lábmosó használata nélkül igénybe venni, medencékben tisztálkodó szert használni.

– A vizet szennyezni.

– Úszómedencébe a partról vízbe ugrálni, kivétel a rajtkőről.

– A medencékbe törékeny tárgyat (poharat stb.) labdát, úszógumit, vagy bármely baleset, sérülés előidézésére alkalmas, ill. vendégeket zavaró (a medencékben nem fürdő által rendszeresített eszközt) dolgot bevinni, kivétel az edzések, oktatások, terápiás órák időtartamában az edzők, oktatók, terapeuta felelősségében és engedélyében az edzéshez, oktatáshoz, terápiához szükséges mértékben.

– Vízilabda mérkőzéseket, edzéseket labdafogó háló nélkül tartani.

– A fürdő területén olyan játékot játszani, vagy olyan magatartást tanúsítani, ami a saját vagy más testi épségét veszélyezteti, a fürdőzők nyugalmát zavarja.

– A fürdőmedencéket, szaunákat megfelelő fürdőruha nélkül igénybe venni.

– A medencékbe olyan öltözékben bemenni, amely felületének mérete okán közegészségügyi, vízminőségi és balesetvédelmi szempontból aggályos. Erre tekintettel a medencéket az alsó testrészen kizárólag térdig érő, a felső testrészen pedig kizárólag vállig érő fürdőruhában szabad igénybe venni.

– Olajos, homokos testtel a medencéket használni.

– Az úszni nem tudóknak a mély vizet használni.

– A fürdő területén engedély nélkül szórólapot osztani, illetve elhelyezni.

– A vendég által hozott hajszárítót használni, kivétel az uszoda öltöző folyosóján, ott is csak a használó saját felelősségére.

– A nemenként elkülönített öltözőkbe, zuhanyzókba az ott feltüntetett ellenkező nemű vendégeknek bemenni.

– A fürdő területére állatot bevinni, kivétel a terápiás kutya.

– Úszómedencét, tanmedencét fürdősapka nélkül használni.

– Mozgáskorlátozottaknak a fürdő által biztosított kerekesszéken kívül, saját kerekesszékével az uszodatérbe bemenni.

– Fürdő területére gépjárművel behajtani. A strandfürdő és az uszoda területére kerékpárt, elektromos kerékpárt, rollert, elektromos rollert, egyéb járművet bevinni.

– A fürdő területén tüzet rakni, rádiót, CD, MP3 stb. lejátszót, illetve bármilyen más, zene lejátszására alkalmas eszközt, továbbá hangszereket oly módon használni, hogy az másokat zavarjon.

– Közerkölcsöt, közrendet sértő módon viselkedni, az együttélés szabályait megsérteni, például:

* obszcén, trágár megjegyzések kinyilvánítása,

* fizikális bántalmazás,

* faji, etnikai, vallási hovatartozás, szexuális beállítottság miatti gyűlöletkeltés,

* szexuális indíttatású testi érintkezés.

– Fürdő létesítményeiben ügynöki, politikai tevékenységet folytatni.

– Szerencsejátékot űzni.

A Kanizsa Uszoda Kft. által üzemeltetett uszodából, strandfürdőből kitiltható az a személy, akinek az uszoda és strandfürdő területén tanúsított magatartása kirívóan közösségellenes, másokban megbotránkozást, riadalmat kelthet, és amellyel kapcsolatosan panaszos bejelentés érkezik, vagy a Kanizsa Uszoda Kft. kénytelen rendőrségi kiszállást kérni, illetve rendőrségi feljelentést tenni. Minden további intézkedés mellőzésével, haladéktalanul kitiltható az uszoda, strandfürdőből azon személy, akinek a magatartása fizikai erőszakot, más vendég egészségét, testi épségét vagy bármilyen szexuális jellegű cselekményt valósít meg. A kitiltott személyekről az ügyvezető határozatot hoz, melyről a Kft. nyilvántartást vezethet.

8. A masszázsmedencében az ajánlott leghosszabb tartózkodási idő: 30 perc. A jakuzzit, szaunát a vendég nem kezelheti. A szauna igénybevételekor az ott kifüggesztett ajánlásokat be kell tartani. Saját törölköző, csak szauna lepedővel vehető igénybe, így különösen:

– A szaunákat az intim testrészeket takarva lehet igénybe venni, kivétel a szauna show alatt. – Szaunázás előtt, illetve két szaunázás között kötelező a tusoló használata.

– A merülő medence használata előtt a tusolás kötelező.

– A szauna előterében a papucs használata kötelező.

– A szauna padokra papucsban fellépni tilos.

– A szaunába a vendég által bevitt illóolaj nem használható, a kályhát csak a szauna őr locsolhatja.

9. A 10 éven aluli vendégeink, felnőtt kíséret nélkül, a következő szolgáltatásokat nem vehetik igénybe: fitneszterem, szaunák, masszázs medence, játékok.

Iskolai, óvodai, egyesületi, egyéb szervezésben érkező csoportokat, kísérői, edzői felügyelet nélkül hagyni tilos, különösen az uszodai rendes nyitvatartási időn kívüli edzések, foglalkozások alatt, a fürdőn való teljes tartózkodásuk idején, mindaddig, míg a fürdőt el nem hagyják, kísérői, edzői felügyelet kell biztosítani a számukra!

10. Dohányozni az épületekben és a fedett uszodában tilos, épületen kívül és a strandon is csak az erre kijelölt helyen engedélyezett!

11. Az úszómesterek, illetve a személyzet útmutatásait minden vendégnek be kell tartani.

Tűz-, bombariadó, egyéb rendkívüli esemény esetén a fürdő alkalmazottainak utasításait kell követni.

12. A fedett uszodában elhelyezett pihenőágyakat minden vendég rendeltetésszerűen, térítés nélkül használhatja.

13. Tilos az uszoda teljes területén étkezni, vagy szeszes italt fogyasztani. A tilalom a büfé előterére nem vonatkozik!

14. A fürdő területére állatot, – kivétel a segítő kutya-, valamint a közbiztonságra veszélyes tárgyat, különösen fegyvert, tűz- és robbanásveszélyes anyagot behozni tilos!

15. A fürdő nyitvatartási ideje alatt elsősegély szolgálat működik, melyet vendégeink térítésmentesen vehetnek igénybe. Az erre kijelölt személy a mindenkori úszómester, a fürdő nyitva tartásán kívüli edzések során az edző.

16. Az öltözőkben, szauna térben, medencetér területén tiszta váltó papucs, vagy az uszoda által értékesített cipővédő használata kötelező. Kérjük, legyenek különös tekintettel arra, hogy a medencék környékén a kövezet nedves lehet. Kérjük, itt fokozottan figyeljenek a csúszásveszély miatt!

17. A játszótéri eszközöket, az ott feltüntetett korú vendég, térítés nélkül veheti igénybe. A játszótér játékai, csúszda, a sportpályák és sporteszközök csak saját felelősségre, rendeltetésszerűen használhatók. 10 éves kor alatt szülői felügyelet (felnőtt felügyelete) szükséges.

A fürdő szolgáltató helyeit, szolgáltatásait különösen az úszómedencék mélyvízi részeit, játékokat és tornaszereket, csúszdát stb.- mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe.

18. A vendég hibájából, a létesítmények nem rendeltetésszerű használatából eredő balesetekért, károkért felelősséget nem vállalunk. A fürdő területén működő kereskedelmi egységek és egyéb, a Kft.-vel szerződéses jogviszonyban álló szolgáltatók által a vendégeknek okozott károkért a fürdő felelősséget nem vállal.

19. Bármilyen rendkívüli eseményt, személyi sérülést, tűzesetet, balesetveszélyes eszköz vagy tárgy jelenlétét kérjük, jelezzék a személyzetnek, akik a megfelelő szabályzat alapján kötelesek haladéktalanul intézkedni.

20. Az öltözőszekrényben elhelyezett, illetve a fürdő területén őrizetlenül hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk. Az értékmegőrzőben, ruhatárban csak a fürdőzéshez szükséges, szokásos tárgyak elhelyezésért vállalunk felelősséget. Az öltözőszekrény és értékmegőrző szekrény kulcsának elvesztése esetén, a tárgyak vissza szolgáltatása a Kft. belső utasítása szerint történhet, és az árjegyzékben szereplő térítés fizetendő. Az értékeket elsődlegesen az értékmegőrző kulcsot visszahozó személynek szolgáltatjuk ki. Öltöző szekrényt, értékmegőrzőt minden nap a távozáskor ki kell üríteni.

21. A talált tárgyakat a pénztárban kérjük leadni. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, személyi igazolványának felmutatásával és aláírásával kell az átvételt igazolnia. A talált tárgyak a műszakvezetőnél vehetők át a nyitvatartási időben, kivétel a záróra előtti fél óra. A talált tárgyakat csak három hónapig őrizzük meg.

22. A vendégek biztonsága érdekében a fürdőben térfigyelő kamera rendszer működik.

23. Aki a fürdő berendezéseit szándékosan megrongálja, vagy eltulajdonítja, valamint a fürdővizet szennyezi, az a kár, a kieső bevétel megtérítésére is kötelezhető, ellene szabálysértési eljárás indítható és a fürdő területéről eltávolítható. Az ügy súlyosságától függően, hatósági intézkedés kérhető.

24. A fürdőzők a szolgáltatás módjára, minőségére, a kiszolgáló személyzet magatartását illetően, a fürdő üzemeltetésével kapcsolatosan kifogást vagy elismerést tehetnek a pénztárban erre a célra elhelyezett panaszkönyvben, vagy a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál a törvényben rögzített módon.

25. A kültéri gyermekmedencét kizárólag gyermekek használhatják, a kihelyezett tájékoztató tábláknak megfelelően. Felnőttek csak indokolt esetben tartózkodhatnak a medencében.

26. Az 1,2 méternél mélyebb medencéket, ahol a mély víz felirat ki van függesztve, vagy a vendég számára mély vizet, csak úszni tudó vendégeink vehetik igénybe. Kivéve ez alól, a szakképzett úszás oktatóval felügyelt úszásoktatás alkalmát, vagy úszni tudó kísérővel együtt, a kísérő felelősségére történő jelenlétet.

27. Bármely szolgáltatás jogosulatlan használata esetén a személyzet a további szolgáltatások igénybe vételét megtagadhatja, illetve a vendéget a létesítmény elhagyására kötelezheti, a vendég kártalanítása nélkül.

28. A Házirend betartása, betartatása a fürdő területén tartózkodó minden vendégre és a személyzetre nézve kötelező.