fbpx

Infraszauna

Az infraszauna működése

Az infraszauna a Nappal kel versenyre, alapelve tulajdonképpen ugyanaz. Az infrasugárzás, – akár a Napé – szinte veszteség nélkül hatol át a levegőn, de a mikrohullámú sütőkhöz hasonlóan minden útjába kerülő szilárd tárgyat felmelegít, így az emberi testet is.

Az infraszauna lelke az infrasugárzó. Ez meghatározott hullámhosszúságú, szemmel nem látható sugarat bocsát ki, amely a levegőn és a bőrön áthatolva egészen a belső szervekig jut. Az emberi test a kibocsátott sugarak 95%-át képes elnyelni, ez váltja ki a melegítő hatást az izomszövetekben és a belső szervekben.
Az infrasugárzástól a test belülről kifelé melegszik. A finn típusú szaunával ez fordítva történik, a levegő először a bőrt melegíti, a meleg kívülről befelé terjed a testben. A hatás mindkét esetben azonos, a fokozott meleghatás a test szabályzó rendszerét működésbe hozza, izzadság párologtatásával a bőrt, a testet hűteni próbálja. Testünk „provokálása” salakanyagok távozásával jár, felfrissülünk, újjáéledünk.
Az infraszauna hatékony, mégis kíméletesebb a hagyományos szaunánál. Hőmérséklete csupán 40-60 C, ezért azok is nyugodtan használhatják, akik nem kedvelik a magas hőmérsékletet.
Az infraszaunával együtt érdemes felmelegednünk, használata egészségügyi korlátozásoktól mentes. Használhatják szívbeteg és magas vérnyomással rendelkező személyek is. Kitűnően alkalmas gyulladásos megbetegedések orvoslására.

Az infraszauna hatásai

Fájdalomcsillapító hatás

Az infraszaunában a mély h segíti a véredények kitágulását, amely megkönnyebbülést és gyógyulást hoz az izmoknak és az enyhe szöveti sérüléseknek. Európában a hipertermiás terápia széles körben alkalmazott az izületi gyulladástól szenvedő betegek kezelésében. Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák Japánban a nyáktöml gyulladás fibromialgia, reumás izületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető vagy megszüntethető az infravörös szaunákkal.

Cellulit megszűntetés

A formás lábon, combon is megjelenhet időnként a szövet szivacsossága, vagy is a narancsbr-jelenség. A jellegzetes hiba hormonális eredetű. A zsírsejtek több zsírt raktároznak el a kelleténél. A br dudoros, szivacsos lesz a comb tájékán. A kezdődő cellulit már felismerhet. Zsírpárnácskák alakulnak ki a csípn, combon, fenéken, ritkábban a térden és az alkaron. Ha ujjai közé préseli a comb brét és az a narancshéjra emlékezteti, ha puffadt és a lábait nehéznek érzi, akkor már a narancsbr második fázisába lépett. A zsírsejtek megnagyobbodnak, nyomást gyakorolnak a véredényekre, gyengül a keringés, víz és méreganyagok gyülemlenek fel. A vérkeringést serkentő, a méreganyagokat és a felesleges vizet eltávolító módszerekkel jelentősen csökkenthető ez a kozmetikai hiba.
Az infraszauna megszabadít a cellulittől, zselétől, és hasonló, zsírból, vízből és salakanyagból álló lerakódásoktól, amelyek a br alatt kis csomókban összepréselődve jelentkeznek.
A kozmetikusok és a kozmetológusok rutinszerűen alkalmazzák programjukban a napi infraszaunázást, hogy a cellulitot csökkentsék.
Mivel az infraszauna infravörös sugarai mélyen a br alá hatolnak, a narancsbr ily módon történő kezelése sokkal eredményesebb, mint a hagyományos módszerek.
A megélénkült vérkeringés stimulálja a verítékmirigyeket és ez által megszabadít a mérgektől és a salakanyagoktól. Ma már Magyarországon is felismerték az infraszaunák jelentőségét a kozmetikában és a gyógyászatban.

Elégeti a kalóriákat és segít a súlyellenőrzésben

Az Infra-szaunában egyszerre megy végbe a verejtékképződés, és a kalóriaégetés, miközben vérkeringése felélénkül. Egy átlagos kondícióban lévő személy egyetlen szaunázás után csaknem 500g verejtéket képes kibocsátani és eközben 300-600 kalóriát elégetni. Ez azt jelenti, hogy Ön súlyt is veszít nem, csak vizet. Tekintettel a súlyellenőrzésre, ez a hatás az infraszaunát a hagyományos szaunákkal összehasonlítva akár 300%-kal is hatásosabbá teheti.

Eltávolítja a mérgeket és a salakanyagokat

A megélénkült vérkeringés stimulálja a verejtékmirigyeket és ezáltal megszabadít a testben felhalmozódott mérgektől és salakanyagoktól. A napi verejtékezés segít a méregtelenítésben és a testet megszabadítja a rákkeltő hatású nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkohol, nikotin, szoodium, kénsav és koleszterin lerakódástól.

Csökkenti a stresszt és a fáradékonyságot

Az infraszauna lágy melegében eltöltött pár perc felér egy kiadós masszázzsal, amely kellemesen feszültségoldó hatással van a feszült idegekre és izmokra. A kabinból kilépve testileg és szellemileg egyaránt felfrissülve és megerősödve folytathatja mindennapjait. A hipertermiás terápia az egyik dolog, amely jelentsen megnöveli a növekedési hormon szintjét, mely fontos a test szöveteinek karbantartásában, beleértve a test izmait. A krónikus fáradékonyságban szenvedő betegeknél a hipertermiás terápia segít helyreállítani a vegetatív idegrendszer helyes működését.

Javítja a vérkeringést, erősíti a kardiovaszkuláris rendszert

Mialatt a verejtékezés fokozódik, hogy lehűtse a testet, az Ön szíve erősebben dolgozik, mialatt a vérkeringése megélénkül. Ezzel ugyanazt a hatást éri el, mint a folyamatos sporttevékenységgel. A szívdobogás frekvenciája, a kardiológiai ellátás és a metabolikus frekvencia javul, mialatt a diasztolikus vérnyomás csökken. Az egyén „testmozgás-hatást” élhet át, miközben olvas és pihen egy Infraszaunában. A NASA kutatói szerint az infravörös passzív testmozgás az ideális alternatíva az asztronauták fitten tartására hosszú űrutazás során. A legjobb atléták infraszaunát használnak izmaik bemelegítésére, edzés előtt, vagy után, hogy megelőzzék a sérüléseket és segítsék az izmok regenerálódását

Erősíti az immunrendszert

A Infra-szauna mély stimuláló hatása által emelkedik a test hőmérséklete, mesterséges láz alakul ki. Miközben a test elkezd a láz ellen védekezni, természetes módon erősödik az immunrendszer. A nehézfémek és mérgek eltávolítása a megerősödött verejtékezés kiváltotta salaktalanítás együttes hatása javítja a használók általános egészségi állapotát, csökkenti a betegségre való hajlamát.
Ez a sugárterápia segíthet lerövidíteni a megfázásból vagy influenzából való felépülés idejét, és gyorsabb reakcióra készteti az immunrendszert. Tapasztalat mutatja, hogy gerjeszti a test természetes gyógyulási folyamatát.

Hatásos alacsony hőmérsékleten

35-55C hőmérséklet között sokkal biztonságosabb és kellemesebb hőmérsékleten dolgozik, mint a hagyományos szaunák. A hosszúhullámú infravörös sugárzás 3,5-4 cm mélyen az izomrostokba hatol. Ennek hatására a normálisnál 3-4-szer erősebb verejtékképződés tapasztalható.